Valikko Sulje

FAQ – usein kysyttyä

Meille on tärkeintä, että tilaisuutesi onnistuu ja sujuu mutkitta. Siksi onkin hyvä sopia asioista etukäteen, jotta vältytään yllätyksiltä tai viivästyksiltä. Tälle sivulle on kerätty vastauksia kysymyksiin, joita meiltä usein kysytään ja jotka osaltaan helpottavat hahmottamaan mitä käytännön asioita kannataa ottaa huomioon.

Ohjelmisto ja toivekappaleet

V: Ohjemistomme koostuu kotimaisista ja ulkomaisista klassikoista, jotka ovat esillä ohjelmisto-välilehdellä. Ohjelmistostamme voit valita haluamiasi kappaleita. Esitämme ohjelmiston ulkopuolelta toivekappaleita rajoitetusti. Jos siis haluatte toivekappaleen, kuten esimerkiksi tietyn häätanssikappaleen, ilmoittakaa toiveistanne tilauksen yhteydessä tai viimeistään kuukautta ennen keikkaa.

Millaisissa tilaisuuksissa esiinnytte?

V: Coverdrive keikkailee ravintoloissa, yritysjuhlissa, syntymäpäivillä, häissä, pikkujouluissa ja erilaisissa teemabileissä.

Äänentoisto ja valot

V: Coverdriven äänentoiston ja valokaluston toimittaa Sonicvision. Kalusto räätälöidään aina tilaisuuden koon ja luonteen mukaan, mutta yleensä tilaisuudet ovat n. 50-800 ihmisen tapahtumia. Sonicvisionin äänentoisto on A1-luokkaa ja siihen luottaa mm. Atomirotta.

Onko teillä savukone?

V: On, mutta kannattaa varmistaa etukäteen onko savukoneen käyttö sallittua juhlatilassa.

Onko teidän äänentoistolaitteita mahdollista käyttää esimerkiksi puheiden pitämiseen tai musiikin soittamiseen?

V: Äänentoisto ja puhemikrofoni ovat sovitusti käytössänne ennen keikkaa ja settien välisillä tauoilla. Voitte myös soittaa musiikkia omilta laitteiltanne, esimerkiksi puhelimelta, läppäriltä tai pädiltä. Jos haluatte äänentoiston käyttöönne keikan jälkeen, esimerkiksi erillistä DJ-settiä varten, tulee asiasta sopia erikseen tilauksen yhteydessä.

Perustietoja Coverdrive-yhtyeen toiminnasta keikoilla

V: Bändi tarvitsee soittotilakseen minimissään noin 8 m2 alueen, sekä sähköt. Ulkoilmatapahtumissa soittotilan tulee olla huolellisesti katettu, jotta mahdollinen sade ei kastele laitteita. Bändille ja teknikolle on hyvä varata mahdollisuuksien mukaan joku sosiaalinen tila vaatteiden vaihtamiseen. Ruokailu tulee myös järjestää hyvien tapojen mukaisesti.

Paljonko tarvitsette aikaa laitteiden pystyttämiseen?

V: Kaluston pystyttämiseen ja soundcheckiin tarvitsemme aikaa n. 2 tuntia. Purkamiseen menee noin tunti. Jos haluatte, että laitteiston pystytys ja yhtyeen soundcheck tehdään aiemmin kuin juuri ennen keikkaa, tulee asiasta sopia tilauksen yhteydessä.

Paljonko maksaa tilata Coverdrive tilaisuuteeni? Mistä hinta koostuu?

V: Tilaamalla Coverdriven saat tilaisuuteesi reipasta livemusiikkia, jonka toimittavat neljä kokenutta ammattimuusikkoa ja ääni/valoteknikko. Hinta koostuu soittajien ja teknikon palkoista, kalustosta sekä matkakuluista. Jokainen keikka on erilainen. Hintaan vaikuttavat matkakulut sekä mahdolliset majoituskulut. Jokainen keikka on tilaajan ja bändin välinen sopimus joka räätälöidään tapauskohtaisesti. Ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Jos tilaan teidät soittamaan tielaisuuteeni, niin miten toimin?

V: Ensin kannattaa ottaa yhteyttä soittamalla tai lähettää sähköpostia. Kysellä saa ja kannattaakin, eikä se sitouta mihinkään. Kerro meille tilaisuutesi luonteesta, paikasta, ajankohdasta sekä arvioidusta yleisömäärästä. Esitämme sitten tarkentavia kysymyksiä. Kannattaa ottaa yhteyttä välittömästi, niin saat heti tiedon olemmeko vapaita juuri sinun tapahtumasi ajankohtana.

Mitä jos yhtyeenne jäsen sairastuu eikä pääsekkään paikalle?

V: Meillä on sairastapauksia varten osaavat tuuraajat. Kannattaa siis huomioida, että Coverdriven kokoonpano saattaa välillä koostua eri soittajista kuin yhtyeen kuvissa ja videoilla.

Kuinka kovaa soitatte?

V: Coverdrive soittaa äänenvoimakkuudella, joka on aina sovitettu tilan ja tilaisuuden mukaan. Esittämäämme musiikkia ei voi kuitenkaan luonnehtia taustamusiikiksi, joten bändin soittaessa on parasta siirtyä tanssilattialle.

Saako soittimianne lainata?

V: Soittimet ovat yhtyeen jäsenten henkilökohtaisia työkaluja, joten soittimia emme valitettavasti lainaa.

Kuinka pitkään soitatte?

V: Kaikki on sovittavissa. Keskimäärin soittamme noin pari tuntia tilaisuuksissa joissa esiinnymme. Settejä on useimmiten yksi, kaksi tai kolme kertaa 45 min. Sopimuksessamme lukee alkamis- ja loppumisaika, sekä soiton pituus. Tämä on siis sopimuskysymys.

Onko teillä keikka-asuja?

V: Yhtye pukeutuu aina tilaisuuden mukaan. Tilaajan ei tarvitse hävetä bändiä, eikä bändi näytä siltä että on soittamassa väärässä tilaisuudessa.

Esiinnyttekö akustisesti?

V: Coverdrive soittaa tilan ja tilaisuuden mukaan. Pienissä tiloissa soittamme tarvittavan hiljaa, mutta silti sähköisesti. Coverdrivelta voi tilata myös duon (laulu & akustinen kitara) esimerkiksi vihkimisen yhteyteen silloin kun soitamme häissä myöhemmin koko bändillä.